VIDEOINTERVJUI: PROSTORI IZMEĐU – DIJALOZI O DIZAJNU IZLOŽBI

Izložba Prostori između: dijalozi o dizajnu izložbi inicirana je serijom intervjua s dizajnerima i arhitektima čiji je aktivan angažman na postavima izložbi bio poticaj za razgovor o domaćim postavljačkim praksama. Intervjuirani su Nina Bačun, Ana Dana Beroš, Mario Beusan, Dora Bilić i Tina Müller (studio Bilić Müller), Oleg Hržić, Vanja Iilić, Nikolina Jelavić Mitrović, Željko Kovačić, Damir Prizmić i Nika Pavlinek, Marko Rašić i Vedrana Vrabec (Studio Rašić) te Marko Šesnić i Goran Turković.

Svi oni progovaraju o vlastitim iskustvima rada na postavima izložbi, pristupima u rješavanju postava, suradnji s kustosima i institucijama te komunikacijom s publikom. Izložbom se promišlja koncept postava u suodnosu s dokumentarnim materijalom prikupljenim putem intervjua s ciljem otvaranja mjesta za diskusiju o današnjoj ulozi dizajna i arhitekture u postavima izložbi. Sama izložba Prostori između ujedno je i rezultat autorske suradnje kustosice Lee Vene i dizajnerica i arhitektica Marijane Gradečak i Katarine Matković na postavu koji je bio baziran na participaciji publike te je izravno interpretirao temu izložbe.

 

Izvorno održano: 4. 7. – 17. 7. 2013.

Autorica izložbe i videointervjua: Lea Vene / Dizajn postava i deplijana: Marijana Gradečak, Katarina Matković / Fotografije: Ana Mihalić / Montaža: Vida Guzmić / Programiranje: Oleg Šuran / Produkcija: HDD galerija 2013.