Dizajnerska početnica —
Sanja Rotter: Intarzije

Intarzija je tehnika slaganja drvenih komadića u sliku. Na ovoj radionici mladi će umjetnici imati priliku raditi s furnirima različitih vrsta drva i širokog raspona boja te kolažiranjem na kartonsku ljepenku, slagati vlastite geometrijske uzorke i slobodne motive. Pritom će naučiti raspoznavati različite vrste drva (europske i egzote) i sami vidjeti neke od zakonitosti drva kao materijala. Kao glavna inspiracija, služit će nam arapska umjetnost geometrijskih uzoraka u arhitekturi.

Radionica će se održati u nedjelju, 5. srpnja 2015. od 12 – 15 sati, namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta (9+), a prijave su otvorene do 30. lipnja na info@dan-d.info.

Sanja Rotter rođena je 1985. godine u Zagrebu, gdje živi i radi. Nakon završenog magisterija na Studiju dizajna u Zagrebu, posvećuje se širokom spektru dizajnerskih aktivnosti vezanih za drvo – djelujući većinu vremena kao samostalna umjetnica u suradnji sa stolarijom Močvarni hrast, ali i kao produkt dizajnerica za tvrtke Clinica i Bellabeat, te za zagrebački hotel Jägerhorn. Odnedavno, bavi se i dizajnerskom edukacijom u vidu radionica s drvom za djecu i odrasle.