RAAD

Zagreb, Hrvatska

Barbara Rad završila je 2008. smjer modnog dizajna na Školi likovnih umjetnosti u Splitu. Godine 2011. završila je preddiplomski studij tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, gdje je od 2014. apsolventica diplomskog studija. Vlastiti brend odjeće RAAD pokrenula je 2013., a godinu dana kasnije osmislila je brend RKSK u sklopu kojeg proizvodi ruksake od recikliranih madraca na napuhavanje. Od 2009. do 2015. sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama.

“RAAD je fleksibilan i okretan. Kad treba novac, raadi komercijalno, kad se bavi introspekcijom raadi konceptualno. Ne prati trendove, prihvaća promjene kad su finiširane, često je ispred vremena. Pokazuje se kad poželi i ne mari za spolne podjele odjeće. Uzima što voli, ignorira što mu se ne sviđa. Propagira zabavu i potiče promjene. RAAD raadi samo ono što želi.”

RAAD se bavi dizajnom odjeće i modnih dodataka. Izlaže ruksake od neoprena i konopa. Ruksaci su jednostavni i praktični – izrada i dizajn su domaći. Pomoću konopa, naramenice se skraćuju, a ruksak se na više načina može i vezati oko struka.