Marko Radenković: Nova Iskra

Petak, 3.7. u 18:00
Dizajn metodologije

Marko Radenković, generalni direktor dizajn inkubatora Nova Iskra, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, Odsjek za menadžment i produkciju u kazalištu, radiju i kulturi. Tijekom svoje profesionalne karijere Marko je radio na velikom broju projekata u okviru menadžmenta i produkcije – od kazališta, umjetnosti i drugih kulturnih manifestacija, programa i festivala do reklama, medija, video i filmske produkcije.

Od 2011. usredotočuje se isključivo na razvoj dizajn inkubatora NOVA ISKRA i s ostatkom tima sudjeluje u svim razvojnim projektima platforme. Od osnivanja Nove Iskre njegov glavni profesionalni fokus je usko povezan s misijom NI razvijanje potencijala kreativne industrije, lokalno i regionalno, intersektorske suradnje, naročito između kreativnih i poslovnih, privatnog i javnog sektora, kreativnog i umjetničkog preduzetništva, socijalnih preduzeća, zajedničkih platformi itd. Član je Advisory Board-a projekta Kreativno mentorstvo i jedan od osnivača umjetničke kolekcije Side Effects.

50eedb9bb3fc4b29ee00007c_nova-iskra-design-incubator-in-belgrade-studio-petokraka_nova_iskra_designers_lab_-photo_by_relja_ivani-

Nova Iskra
Nova Iskra Dizajn Inkubator je jedinstveno mjesto susreta, suradnje, razvoja i inkubacije kreativnih profesionalaca i kompanija (start-upa) otvorenih inovativnim pristupima poslovanju, razvoju proizvoda, procesa, usluga i tehnologija.

Nova Iskra upravlja dizajnom, razvija i primjenjuje inovacije u cilju osmišljavanja novih proizvoda, procesa, usluga i tehnologije u sferama kreativnog poslovanja i dizajn menadžmenta, tehnološkog razvoja, edukacije, društvenog razvoja i jačanja lokalnih zajednica. Kao svestrana i transdisciplinarna platforma Nova Iskra koristi proces dizajna i inoviranja kao polazište za razvoj ideja, projekata, usluga i proizvoda koji rješavaju društvene probleme. Oslanjajući se na ideje, znanja i iskustva iz kreativnog i tehnološkog područja, misija Nove Iskre je da osnaži, unaprijedi i razvije poslovanje i kompetitivnost start-upa, mikro, malih i srednjih poduzeća, javnog sektora i društva u cjelini.