Javna tribina: Društveno-kulturni centri – Primjeri iz Hrvatske i prilike za razvoj

Subota, 4.7. u 11:00
Prostorni resursi civilne i kulturne scene

U Hrvatskoj do sada još nisu institucionalno organizirani prostorni resursi temeljeni na konceptu društveno-kulturnih centara, ali u nekim gradovima su u toku procesi čiji je cilj uspostavljanje civilno-javnog partnerstva za upravljanje lokalnom infrastrukturom koja je namijenjena za transdiciplinarne i transsektorske potrebe kulture, organizacija civilnog društva i loklane zajednice. 

Pored osiguravanja povećanog pristupa kulturi i kreativnim aktivnostima, društveno-kulturni centri mogu postati važna mjesta okupljanja građana i aktivnog uključivanja lokalne zajednice u raznolike aktivnosti organizacija civilnog društva kao i ključna poluga društvenog poduzetnišva.

Tribina će tematizirati društveno-kulturne centre te predstaviti procese vezane za njihov razvoj u Puli, Rijeci, Splitu, Čakovcu i Zagrebu.

Govornici: Igor Roginek (ACT Čakovec), Danijela Poropat (SU Rojca, Pula), Miranda Veljačić (Platforma Doma mladih, Split), Marin Lukanović (SU Molekula, Rijeka), Miljenka Buljević (SU Operacija grad).

Moderatorica: Mirela Travar

Organizatori: HDD i SU Operacija grad