Ivan Rupnik: Otvoreni radovi i nedovršene slike

Subota, 4.7. u 14:00
Prostorni resursi civilne i kulturne scene

Ivan Rupnik je izvanredni sveučilišni profesor na Northeastern University’s School of Architecture u Bostonu. Predavao je na sveučilištima: Universidad San Francisco de Quito, Syracuse University, Harvard University i Rhode Island School of Design. Rupnik je diplomirao na JLS, a magistrirao i doktorirao na Harvard University.

Njegov znanstveni rad je usmjeren na odnos između trenutaka nestabilnosti i tranzicije i formiranje inovativnih arhitektonskih i urbanih metoda projektiranja, posebno onih koji se razvijaju izvan standardne prakse i regulatornog okvira. Koautor je Projekta Zagreb: Transition as Condition, Strategy, Practice (Actar, 2007), I autor A Peripheral Moment: Experiments in Architectural Agency (Birkhauser-Actar, 2010) i Projecting in Space-time: The Laboratory Method, Modern Architecture and Settlement-building. Njegov dizajn između ostalog izlagan je na Harvard University, the Venice Biennale, Arch Moscow i Zagrebačkom bijenalu arhitekture. Od nedavno njegova praksa uključuje rad na strateškom prostornom planu razvoja Sveučilišta u Zagrebu, s prorektorom Bojanom Baletićem, i dizajn za novi javni prostor djelomično dovršen 2013., u suradnji s Helenom Paver Njirić. Od 2014. godine, Rupnik radi kao suradnik urednik Journal of Architectural Education.

Kroz predavanje, Rupnik će izložiti svoj jedinstveni pristup dizajnu, onaj koji kombinira arhivska istraživanja, strateško planiranje i arhitektonsku projekciju kroz seriju projekta u Zagrebu i na Jadranu.

 

nctmvrzMT965AoUVh-SBrTBsrZHen4YyeiRDy9cah9A,Rb4hEAd96S0Y9j6uEmhy6qkouEjROqoRIBo0SB5jRN4