Ivan Kunjašić

Blato / Korčula, Hrvatska

Ivan Kunjašić rođen je 1993. u Blatu na Korčuli. Student je treće godine Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. Bavi se uglavnom dizajnom interakcija i srodnim područjima. Dizajn koristi kao oruđe oblikovanja, ali zanima ga i konceptualni rad u sferi spekulativnog dizajna. Kao student sudjelovao je na Izložbi hrvatskog dizajna 1314, te na festivalima Dan D i Magdalena (Maribor, Ljubljana).

“Kako se digitalno i analogno, virtualno i opipljivo mogu spojiti u jedinstven proizvod? Koliko baze podataka i fizički predmeti mogu otići daleko od klasičnih poimanja medija komunikacije?”

Projekti koje autor trenutno razvija na studiju spadaju u područje tzv. “Internet of Things”. Analiziraju i propituju upotrebu “starih” medija i tehnologija putem integracije analognog i digitalnog. “Gadget” splitske radio stanice KLFM (Kunst & Liebe Frequency Machine) omogućava korisniku slušanje online-streaming radija s referencama na iskustvo praćenja klasičnih FM stanica. Uređaj (gadget) je materijalizacija virtualne radio emisije, oblikovana kao “predmet želja”. Kalendar je povezan s Google kalendarom i posebnom web aplikacijom. Kalendar kao sredstvo organizacije funkcionira u više medija, ostvarujući sveprisutnost u smislu ideje i objekta.