Imelda Ramović

Zagreb, Hrvatska

Imelda Ramović je umjetnička direktorica, dizajnerica i ilustratorica u području oglašavanja, umjetnosti i glazbene i modne industrije. Pod imenom Mireldy samostalno je i u nekoliko regionalnih reklamnih agencija prikupila impresivan broj projekata i nagrada (Red Dot, New York Festivals, Cresta, Magdalena, Type Directors Club, ADCC…). Veseli je razvijanje kreativnih koncepata, ambalaža, brendova, ali i izazov novih područja na kojima se može kreativno izraziti.

“Oduvijek sam imala potrebu da eksperimentiram, kako u vizualnom smislu tako i odabirom medija u kojima se neka ideja aplicira i realizira. Ne vjerujem u inspiraciju već u radni proces, smatram da je to jedini način da se pomjere osobne granice te razvijaju dobra i adekvatna rješenja.”

Glitch je pogreška u strukturiranom sistemu (termin koji se koristi u informatici). Glitch.ba je “glitchani” etno / tradicionalni tepih, koji podrhtava na granici digitalnog i analognog, tradicionalnog i suvremenog. Strukturirana repeticija pogreške u digitalnom svijetu spojena je sa strukturom tradicionalnih elemenata. Rezultat je “glitchani” tepih. Svaki tepih je unikatan i ručno rađen. Rad je realiziran u suradnji s Regeneracijom (Zabok, Hrvatska) u okviru projekta Autoportreti.

5