IIIdaward 2014

Putujuća izložba IIIDaward

Izložba se sastoji od 8 jednostavnih kompaktnih panela s radovima i predstavlja ukupno 48 nagrađenih autora. Izložba će biti prikazana u Birminghamu, Innsbrucku, Bavarskoj, Beču, Kremsu, Puglii, Rigi, Zagrebu, Splitu u 2015. godini, te će Taipei u 2016. godini.

Međunarodni institut za informacijski dizajn IIID osnovan je 1986. godine sa svrhom razvoja istraživanja i prakse u optimizaciji informatičkih i informacijskih sustava u svakodnevnom životu, poslu, obrazovanju i znanosti. IIID 1) razvija informacijski dizajn kao samostalno interdisciplinarno područje znanja i stručne prakse; 2) dokumentira i čini dostupnima posebno relevantne informacije; 3) provodi istraživanja u skladu s mogućnostima i suradnji s članovima i 4) pronalazi nove načine educiranja informacijskih dizajnera.

IIIDaward o informacijskom dizajnu
Cilj IIID uvijek je bio promicati i širiti znanja i istraživanja iz područja informacijskog dizajna. 2011., Međunarodni institut za informacijski dizajn proslavio je svoj 25. rođendan prilikom čega je uvedena IIID nagrada. Nakon 2011. i prve izložbe, rezultati izložbe iz 2014. su sada dostupni široj javnosti.

Ocjenjivački žiri: Killian Stauss (GER), Barbara Abele (LAT), Florian Halm (AUT), Gabriele Maci (ITA), Glenn Ruhl (CDN), Marta Wieckowska (POL)

Izložba se sastoji od 290 prijava iz 26 zemalja s 4 kontinenta u kategorijama: zdravstvo, financijske, usmjeravanje, promet i javni prijevoz, socijalna pitanja, hitna / sigurnost, korporativni dizajn, didaktika, proizvodi i usluge, editorijali, univerzalni dizajn, budući koncepti, istraživanje, održivost, studentski rad.

Svi detalji i podaci o nagradama: www.iiidaward.net

Organizacija prikazivanja izložbe u Zagrebu realizirana je u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb i asistenciju Iris Klarić.