Gordana Ćorić: Vern – Dizajn i poduzetništvo, osvrt na kurikulum

Petak, 3.7. u 20:00
Dizajn edukacija

Zamjenica voditelja prijediplomskog studija Ekonomija poduzetništva i viša predavačica na Veleučilištu VERN’ (kolegiji iz područja poduzetništva, poslovne etike društvenih inovacija, te poslovnog savjetovanja) i mentorica u studentskom inkubator), te vlasnica konzultantske tvrtke Festina Lente (poslovne usluge, savjetovanje, konzalting, programi obuke)

Gordana Ćorić je predavačica na Veleučilištu VERN’ i mentorica u studentskom inkubatoru. Vlasnica je konzultantske tvrtke Festina lente. Promiče potrebu poduzetničkog i inovativnog promišljanja u svim područjima, zagovara međusektorsku suradnju i rad u multidisciplinarnim timovima.

Članica je Regionalnog savjetodavnog odbora Social Innovation Laboratory, Stručnog povjerenstva u projektu Hrvatski kvocijent inovativnosti, te članica mreže trenera/konzultanata za društveno odgovorno poslovanje, franšizno poslovanje, te socijalno poduzetništvo. Članica je tima za izradu standarda kvalifikacije i kurikuluma novog studija veleučilišta VERN’ Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu, zbog iskustva u izradi silabusa, planiranju i provođenju programa interaktivnih poduzetničkih kolegija, te međusektorske suradnje. Ima iskustva s radionicama za poduzetničko osnaživanje u programima tehničkog menadžmenta, samozapošljavanja, društvenih inovacija, pri planiranju poslovnih modela i crowdfunding kampanja, i mnogim drugim inicijativama.

Magistrirala je na temu “Izazovi poduzetništva za brzorastuća poduzeća (gazele) u Hrvatskoj na putu prema Europi” na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na doktorskom studiju Entrepreneurship and Innovativeness na Ekonomskom fakultetu u Osijeku se bavi temom Društvenim inovacijama do mogućnosti smanjenja siromaštva.