Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija (DVK) pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Program i obrazovni pristup Odsjeka primarno je orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst te tematsku orijentaciju na područje digitalnih medija i znanstveno-teorijski rad u područjima važnim za dizajnersku praksu.

U skladu s temom Dana D, ove godine Odsjek se predstavlja svojevrsnom dokumentacijom o dizajnerskom i edukativnom procesu: prikazom radova i aktivnosti na A4 formatima koji predstavljaju svojevrstan presjek kroz obrazovni proces Odsjeka na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Obuhvaćen je širok raspon sadržaja, od primijenjenog crtanja, ilustracije, tipografije, layouta, ambalaže, sve do digitalnih medija i dizajna interakcija.

Ovo predstavljanje označava i prvi korak dugotrajnijeg projekta mapiranja dizajnerskih praksi završenih studenata i studentica s namjerom da se projektnim aktivnostima potakne stvaranje platforme, tj. mreže završenih studenata i studentica koja bi otvorila nove mogućnosti njihovog profesionalnog povezivanja, ali i kontakta sadašnjih studenata i studentica s bivšim kolegama kroz obavljanje stručne prakse, održavanje radionica te predavanja.

http://www.umas.unist.hr/odjeli/likovna-umjetnost/dizajn-vizualnih-komunikacija/
https://www.facebook.com/DVKUMAS/timeline