Biserka Komnenić: Novi kreativni prostori Vojvodine

Subota, 4.7. u 12:30
Prostorni resursi civilne i kulturne scene

Prof. dr. Biserka Komnenić je trenutno profesor Financijskog menadžmenta na državnoj Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu. U okviru mikroekonomije i poslovne ekonomije prvenstveno se bavi proučavanjem teorije i ekonomije poduzeća, naprednim metodologijama financijskog menadžmenta, inovacijama i poduzetništvom.

Posljednjih deset godina bavi se teorijskim i empirijskim istraživanjem koncepta intelektualnog kapitala, na čemu je i doktorirala, dok u posljednje četiri godine istražuje potencijale intelektualnog kapitala u okviru kreativne ekonomije i kreativnih djelatnosti. Autorica je 4 znanstvene monografije, 4 udžbenika i brojnih znanstvenih i stručnih radova u nacionalnim i međunarodnim časopisima.

Jedna je od autorica projekta NOVI KREATIVNI PROSTORI VOJVODINE, koji je pokrenut na inicijativu Zavoda za kulturu Vojvodine, a uz financijsku podršku Sekretarijata za kulturu i informiranje AP Vojvodine. Prva faza projekta je pokrenuta i završena 2014. godine. Istraživanja provedena u okviru prve faze ovog projekta, bave se identifikacijom objekata graditeljskog nasljeđa na teritoriju AP Vojvodine koji, po definiranim kriterijima od strane istraživača na projektu, imaju potencijale za efikasnu, relativno brzu i održivu prenamjenu u objekte različitih kreativnih sadržaja, kao i ekonomsko-menadžmentskim specifičnostima koje projekti revitalizacije objekata graditeljskog nasljeđa podrazumijevaju, a koji su ključni za njihovu efikasnu praktičnu realizaciju i adekvatnu ekonomsku procjenu njihove izvodljivosti. Istraživanja su u vidu jedinstvene studije objavljena u publikaciji Zavoda za Kulturu Vojvodine pod nazivom NOVI KREATIVNI PROSTORI VOJVODINE.