Primijenjeno & svakodnevno. Suvremeni austrijski dizajn

Otvorenje izložbe: 11. lipnja u 20:00 
Predavanje: Bettina Steindl, Severin Filek: Suvremena dizajnerska austrijska scena – 12.6. u 12:00

Povodom svečanog obilježavanja 60. rođendana Austrijskog kulturnog foruma Zagreb (1955. – 2015.), Austrijski kulturni forum, Galerija Klovićevi dvori, Hrvatsko dizajnersko društvo i 6. Međunarodni festival dizajna Dan D pozivaju vas na otvorenje izložbe „Primijenjeno & svakodnevno. Suvremeni austrijski dizajn“.

Otvorenje će se održati u četvrtak, 11. lipnja 2015. u 20 sati u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

March-Gut-Comanfer-foto-Helga-Traxler-900x1123 (1)

Izložba “Primijenjeno & svakodnevno. Suvremeni austrijski dizajn” prikazuje nova strujanja u razvoju austrijske dizajnerske scene te proizvode usmjerene prema budućnosti.

VPUR-Moonlashes-foto-ASDF-900x1118

Težište izložbe čine elementi produkt dizajna iz sfere namještaja i rasvjetnih tijela. Izložbeni prostor Galerije Klovićevi dvori u postavu izložbe izgledom podsjeća na stambeni prostor, obilazak izložbe donekle je nalik posjetu nečijem privatnom stanu, a posjetitelji su pozvani na opušteno lutanje i uživanje.

EK-Deign-Nomadic-Light-foto-ASDF-900x1121

Izložba ostaje otvorena do 2. kolovoza 2015. Kustosica izložbe: Bettina Steindl

Program otvorenja izložbe:

uvodna riječ prof. Severin Filek,
voditelj organizacije designaustria
Izložbu otvaraju: dr. Andreas Wiedenhoff, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj i prof. Berislav Šipuš, ministar kulture Republike Hrvatske

Povodom otvorenja izložbe „Primijenjeno & svakodnevno. Suvremeni austrijski dizajn“, voditelj udruge designaustria gospodin Severin Filek i kustosica izložbe gospođa Bettina Steindl održat će predavanje pod nazivom „We design Austria“.

Tema predavanja je udruga designaustria, treća najstarija dizajnerska organizacija u Europi, koja je danas postala mnogo više od interesne zajednice dizajnera.

Gospodin Filek će u svom dijelu predavanja objasniti način funkcioniranja udruge, ukratko iznijeti njezinu povijest, ali i objasniti njezino značenje za suvremeni dizajn. Osim što će publici objasniti kako i što rade, najavit će i skorašnje planove i one koji su u planu u nešto daljoj budućnosti.

Dio predavanja koje će držati gospođa Steind biti će posvećeno upravo otvorenoj izložbi u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori. Saznat ćemo nešto o njezinom nastanku te o dizajnerima i radovima odabranim za izložbu.

Predavanje će se održati u petak, 12. 6. 2015. u 12 h u predavaoni Galerije Klovićevi dvori.