Alma Šavar

Zagreb, Hrvatska

Alma Šavar rođena je u Zagrebu 1991. Pohađala je gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Samoboru, a 2010. upisuje Studij dizajna pri AF, gdje trenutno završava diplomski studij vizualnih komunikacija. Povremeno sudjeluje na radionicama i izložbama poput EduZgrafa, Dana D i Izložbe hrvatskog dizajna 1314. Dobitnica je Godišnje nagrade Studija dizajna za seriju plakata Teatra Exit i druge nagrade na Danu D 2014 za kolaborativni projekt the_zine.

 

“U procesu rada često sam inspirirana odnosom starog i novog, utjecajem vizualnih iskustava prošlosti na suvremene metode i mogućnosti dizajna.”

Georgievics de Abadia knjiga je o obiteljskoj povijesti, nastala zbog sakupljanja materijalne ostavštine i očuvanja obiteljskog nasljeđa. Prezentacijom intimne obiteljske kronologije unutar šireg povijesno-političkog konteksta obiteljska priča dobiva novu dimenziju te postaje svojevrsnim dokumentom vremena, što je postignuto sintezom infografika i narativnih komponenti. Riječ je o diplomskom radu na Studiju dizajna, koji su mentorirali prof. Ivan Doroghy i asistent Tomislav Vlainić.